Header

Hotel

Edinstvena arhitekturna zasnova ter dovršeno notranje oblikovanje Hotela Soča v centru Bovca ustvarja idilično okolje za vaš aktivni oddih. Hotel z dvajsetimi moderno opremljenimi sobami ponuja vrhunsko namestitev s panoramskimi pogledi na vrhove slovenskih Julijcev. Navdušil vas bo preplet modernih ter lokalnih elementov, osebni dotik gostiteljev ter podpis arhitekta, ki mu je uspelo združiti alpski slog in lokalno gostoljubnost s sodobnim oblikovanjem.

Dolina Soče vam ponuja številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Naša ekipa vam bo z veseljem pomagala izbrati primerno športno aktivnost na reki Soči ter vam razkrila, kje se nahajajo najlepši kotički naše doline. Udeležite se lahko tako rafting ali kajak izleta na smaragdni reki, spuščate se lahko po jeklenicah največjega evropskega zip-line parka v odmaknjeni dolini Učje, kjer vas bo navdušila neokrnjena narava, se podate po najvišji slovenski cesti na Mangartsko sedlo ali se sprehajate po poteh Poti miru ali Soški poti s prelepimi razgledi na Julijske Alpe.

Zeleni ključ

Okoljski znak »GREEN KEY/ ZELENI KLJUČ« je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji, in pomeni zavezanost ponudnikov, da spoštujemo STROGE KRITERIJE , ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo (FEE). S pridobitvijo znaka smo dobili priznanje za: ODLIČNOST NA PODROČJU OKOLJSKE ODGOVORNOSTI in TRAJNOSTNEGA DELOVANJA.

Izjavljamo, da: Ravnamo okolju prijazno na vseh področjih našega poslovanja in o pomenu trajnostne naravnanosti osveščamo naše cenjene goste ter da nenehno iščemo nove rešitve za odgovorno ravnanje z naravnimi viri in za učinkovito rabo energije.

Zaradi navedenega se zaposleni z upoštevanjem trajnostnih smernic zavezujemo k odgovornemu ravnanju do okolja, k čemur nagovarjamo tudi vas, naše goste. Pomemben pogoj za pridobitev znaka Zeleni ključ je namreč prav osveščanje. Hvaležni bomo, če boste nasvete upoštevali in tako skupaj z nami prispevali k ohranjanju narave in njenih lepot.

Green key

Vaša dejanja štejejo!

Ravnajte trajnostno!

Varčujte z vodo pri tuširanju, britju in umivanju zob. Opozorite nas na morebitno odtekanje vode iz pip, prh ali stranišč. Naša voda iz pipe je pitna!

Varčujte z energijo tako, da varčno uporabljate toplo/vročo vodo, ob izhodu iz sobe zapirajte okna in s tem zagotovite nižjo temperaturo zraka vsobi ter manjšo uporabo klimatskih naprav.

Ustvarjate čim manj odpadkov in jih ločujte. Uporabljajte steklenico za večkratno uporabo, izogibajte se uporabi izdelkov za enkratno uporabo, kupujte lokalno.

Potujte okolju prijazno!

Dolina Soče je idealna za kolesarstvo in pohodništvo. Vsak izlet, ki ga opravite s kolesom ali peš, namesto z avtomobilom, je okolju prijazno dejanje. Izposoja e-koles je za vse naše goste na voljo po znižani ceni. Informacije o možnostih izposoje ali najema koles lahko dobite na naši recepciji.

Več o certifikatu Zeleni Ključ si lahko preberete na spodnji predstavitvi

Zeleni ključ in trajnostne resitve.pdf

Green key

Preveri zasedenost